Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,54 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
452,92 Ft
Bitcoin
63,230 $

Véresre vertek egy 12 éves fiút egy lepsényi iskolában

Majdnem eszméletlenre vertek egy 12 éves fiút iskolatársai egy lepsényi oktatási intézményben.

Illusztráció/Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A feol.hu hírportálnak a fiú nagymamája elmondta, délután két órakor unokája visszamentaz iskolába ebédelni, ahol négy lebukott, idősebb iskolatársa nekiesett az intézmény ebédlőjében. Miután a kisebb testvérei hazasegítették, elmesélte a történteket, hogy ütötték és rugdosták.

Martin kiáltásaira senki sem figyelt fel, és felügyelő tanár sem tartózkodott az épületben, így szabadon ütlegelhették. A nagymama egyenesen Polgárdba ment vele az ügyeletre, ahol bent tartották éjjelre, ezt követően derült ki, hogy még legalább egy napot ott kell maradnia. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Nem először fordult elő, hogy hasonló miatt az ügyeletre kell vinnie unokáját, ám ez volt eddig a legsúlyosabb eset. Korábban ugyanez a négyfős társaság fejbe rúgta a fiút – tette hozzá a nagymama. A fiú akkor is és most is jelezte a történteket az iskola vezetőségének, ám azon túl, hogy kifejezték sajnálatukat, mást nem tettek.

Az iskola igazgatónője nem kívánt nyilatkozni az ügy kapcsán, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója azonban teljesen másként mesélte el a történteket a lapnak.

Az ebédlőben a tanulószoba idején 4 felső tagozatos diák között szóváltás alakult ki, majd az udvaron megdobálták egymást almával. Az épületbe visszatérőben az egyik lakásotthonban élő diák adott egy pofont 6. osztályos társának. A pedagógusok jelen voltak és közbeavatkoztak, és állítólag nem láttak sérülésre utaló nyomokat a gyereken. Sem az intézmény, sem a Tankerületi Központ nem kapott hivatalos értesítést az orvosoktól vagy a nevelőtől eddig – magyarázta.

„Az intézményvezető ki fogja vizsgálni az ügyet. A Székesfehérvári Tankerületi Központ azonnal elindította az eset munkáltatói kivizsgálását. A köznevelési törvény értelmében valamennyi nevelési-oktatási intézmény köteles védelmet nyújtani tanulói számára a lelki és fizikai bántalmazással szemben. Ennek jegyében az iskolának vizsgálnia kell a kötelességszegést elkövető tanulók felelősségét, és indokolt esetben fegyelmező intézkedésben vagy fegyelmi büntetésben részesíti a bizonyítottan vétkes tanulókat” – közölte a tankerületi igazgató.

Lázár János Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged felzárkózását tűzte ki célul

Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-alföldi régió fejlesztésének prioritását hangsúlyozta egy makói sajtótájékoztatón.