Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Történelmi rekordot döntött meg Lionel Messi a Bolívia elleni mesterhármasával

Lionel Messi mesterhármast szerzett az argentin válogatott legutóbbi világbajnoki selejtezőmérkőzésén, amivel egy igazi legenda rekordját adta át a múltnak.

...svg content...Az argentin Lionel Messi lemegy a pályáról, miután félbeszakadt a Brazília-Argentína labdarúgó világbajnoki selejtezõ mérkõzés Sao Paulóban 2021. szeptember 5-én. A találkozó végleg félbeszakadt, mert a kezdetét követõen néhány perccel a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik alkalmazottja bement a pályára, amiért az argentinok keretének négy játékosa elõzõleg Angliában járt, és emiatt a koronavírus-járvány elleni korlátozások értelmében karanténba kellett volna vonulnia. MTI/AP/Andre Penner
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Ezzel ugyanis Messi megszerezte a 79. gólját argentin nemzeti színekben, amellyel a férfi focisták körében megdöntött a legtöbb nemzetközi gólt szerző dél-amerikai játékos rekordját, amit eddig a brazilok legendája, Pelé tartott.

Dél-Amerikában egyedül a két korábbi női sztár, Marta és Cristiane szerzett több gólt nemzetközi színtéren, előbbi 109 gólt, utóbbi 96 találatot. A férfiak körében azonban hivatalossá vált, hogy Messi lett a rekorder. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

„Már előtte tudtam, hogy élvezni akarom a mérkőzést. Már régóta vártam ennek a rekordnak a megdöntésére, erről álmodoztam, nagyon különleges, hogy ennyi várakozás után ez megtörtént” – idézte a Goal.com az argentin.

„Nem is kívánhattam volna mást, mint azt, hogy ezt itt tudjam ünnepelni. Az édesanyám és a testvéreim is a lelátókon voltak, sokat szenvedtek korábban és ma mégis itt vannak, hogy ünnepeljenek. Nagyon boldog vagyok”

A csütörtöki mesterhármassal Messi korábbi csapattársát és jó barátját, Luis Suárezt is megelőzte a dél-amerikai góllövőlistán a világbajnoki selejtezők tekintetében. Így már 26 gólt hozott össze selejtezőkörökben, nyolcadik ebből Bolívia ellen.

Lionel Messi az argentin válogatott történetének legjobb góllövőjévé még 2016-ban vált, amikor megdöntötte Gabriel Batistuta 54 gólos rekordját. A hatszoros aranylabdás klasszisnak abban is hatalmas szerepe volt, hogy a válogatott sikerüljön behúzni nyáron a Copa Americát.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .