Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,46 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
454,79 Ft
Bitcoin
65,208 $

Íme az LG új összehajtható kijelzője, ami gyűrődésmentes és kemény, mint az üveg

Habár az LG Electronics idén hivatalosan is kiszállt a mobilpiacról, kijelzőgyártás terén továbbra is úttörőnek számít, amit legújabb találmányuk bizonyít.

LG Chem
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az új, összecsukható kijelző olyan anyagból készült, ami teljesen gyűrődésmentes, miközben szilárdsága egyenértékű a hagyományos üvegével – olvasható az LG hivatalos közleményében.

A „Real Folding Window”, vagyis „valódi összecsukható ablak” névre keresztelt panel borítását speciális, áttetsző, masszív műanyagból készült PET-filmréteggel oldották meg, amely mindössze néhány mikrométer vastagságú. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

A vékony rétegnek köszönhetően hajszálvékonnyá változtatták az összehajtható kijelzőt, ami megőrizte szilárdságát és hőálló tulajdonságát, míg ellenállóképességét is sikerült maximalizálni.

A panel képes túlélni több mint 200 ezer hajtogatást, ami azt jelenti, hogy sokkal erősebb display-ről van szó, mint amilyenek jelenleg a piacon megtalálhatóak például a Samsung Galaxy Z Fold3 és Z Flip3 készülékekben.

Az új technológia implementálására még néhány hónapot várnunk kell, ám könnyen elképzelhető, hogy akár már jövőre megjelenhetnek az első olyan okostelefonok, laptopok és táblagépek, amelyek ezzel a korszakalkotó panellel lesznek felszerelve.

Videón, ahogy pár fiatal két kukányi szemetet önt az óceánba Florida partjainál

A két fiatal végül jelentkezett a rendőrségen, miután a mutatványról készült videó szinte mindenkihez eljutott az interneten.

Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Vannak, akik szigorúbban büntetnék az állatkínzókat, de a törvény ezt nem mindig teszi lehetővé különböző enyhítő körülmények figyelembevétele okán.