Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,98 Ft
Euró
385,31 Ft
Font
451,11 Ft
Bitcoin
69,737 $

Halott az internet, robotok irányítják a virtuális világot?

A legújabb összeesküvés-elmélet szerint a körülöttünk lévő virtuális teret kizárólag algoritmusok és előre beprogramozott robotok kontrollálják.

...svg content...Twenty20
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A halott internet konteó szerint a világháló valamikor 2016 és 2017 között megszűnt létezni, a húsvér embereket pedig robotok váltották, így minden bejegyzés és interakció, amit a közösségi médiában látunk, valójában a mesterséges intelligencia szüleménye – írta a The Atlantic magazin.

Az elméletben hívők úgy gondolják, az internet elhullása mögött a nagyvállalatok és kormányok állnak, akik egy közös propagandát folytatnak annak érdekében, hogy a képernyők előtt ülő embereket rávegyék a különféle termékek megvásárlására. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Szerintük teljesen reális vonzata van annak, hogy egy ilyen kaliberű összeesküvéssel kizsigerelhetőek az átlagemberek, így mindenkit kiforgathatnak a vagyonából, holott ezt maguktól nem tették volna meg.

Természetesen van valóságalapja a konteónak, hiszen a mai internet már korántsem úgy fest és működik, mint ahogyan azt néhány évvel ezelőtt megszokhattuk: az algoritmusok sokkal kifinomultabbá váltak, a mesterséges intelligencia pedig kétségkívül átvette az uralmat az éterben, ami gyakran félreértésekhez vezet.

Abban azonban egyelőre biztosak lehetünk, hogy az időnként felbukkanó tweetek, TikTok-videók és mémek egyértelműen létező emberek alkotásai, bár annak a lehetőségét sem szabad kizárni, hogy ez a tendencia a jövőben a feje tetejére állhat.

Május 30-án, élőben közvetíti a köztévé az EP-választási vitát - itt vannak a részletek

Az M1 csatorna május 30-án, csütörtök este élőben sugározza az EP-listavezetők Várkert Bazárban megrendezett vitáját.