Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,079 $

Hamarabb halt meg valaki koronavírusban, mint ahogy az első fertőzöttet hivatalosan bejelentették

A tavaly január 9-én elhunyt férfi halotti bizonyítványába stroke-ot és krónikus tüdőbetegséget tüntettek fel, de az iratot 2021. májusában módosították, és a Covid-19-et jelölték meg a halál okaként.

...svg content...Emberek érkeznek egy New York-i oltóközpontba 2021. január 22-én, a koronavírus-járvány második hulláma idején. Az Egyesült Államok a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ország a világon. Az országban eddig több mint 25 millió fertõzöttet regisztráltak, 420 ezren életüket vesztették a betegség következtében. MTI/EPA/Justin Lane
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Amerikai Egészségügyi Hatóságok előrébb hozták az első Koronavírus miatti halálesetet az országban: január 9-én hunyt el az első beteg. 

Korábban úgy tudták, hogy az első koronavírus miatti haláleset az Egyesült Államokban 2020. február 6-án történt a kaliforniai San Joséban, azonban ezzel az esettel a 78 éves Lovell Brown lett az első.  Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Lovell Brown halotti bizonyítványába krónikus tüdőgyulladás és stroke került, azonban ezt 2021. májusában módosították koronavírus-fertőzésre– írta a Privátbankár a LiveScience.com tudományos-ismeretterjesző portálra hivatkozva. 

Az Amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) oldala szerint Brown volt az első igazolt, koronavírusban elhunyt személy, azonban 2020. januárjában másik 19 haláleset is történt. 

Bár a Brown családja már rég gyanította, hogy a Covid-nak köze volt a rokonuk halálához, a héten értesültek a változtatásról, de nem tudják, hogy miért módosítottak a halotti bizonyítványon. 

Elmondták, hogy már 2019 karácsonyán Brown arra panaszkodott, hogy nem érzi a kedvenc ételeinek az ízét, majd amikor levegőért kezdett kapkodni, kórházba vitték, ahol az intenzív osztályra került. Egy hetet töltött itt, mielőtt meghalt. Halála előtt fejfájásra, végtagfájdalomra, lázra és hasmenésre panaszkodott.

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.