Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Egymilliárd felesleges vakcina maradhat a gazdag országok nyakán

Egy frissen nyilvánosságra hozott jelentés szerint annak ellenére maradhat egymilliárd vakcina a gazdag országok nyakán, hogy a 12 év felettieket 80 százalékig beoltják és az emlékeztető oltásokat is intézik.

Fotó: A már felhasznált német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina, a az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina és a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina fiolái a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. augusztus 31-én. MTI/Balázs Attila
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Airfinity elemzéséből ugyanis kiderül, hogy a gyártókapacitások felpörgetésének hála nincs ellentmondásban a harmadik oltás és a szegényebb országok megsegítése – idézett a riportból a Bloomberg alapján a Világgazdaság.

Az Egyesült Államok, az Európai Unió és az Egyesült Királyság viszonylag kevés vakcinát küldött a szegényebb országokba, de az elemzés szerint még így is hamis dilemma a harmadik oltás kontra megsegítés kérdése. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az elemzés szerint éppen azért, mert a nyugati országok már most 500 millió dózist képesek lennének szétosztani, ami 2022 közepére 2.2 milliárd adagot is elérheti, melynek 45 százaléka az amerikai-német Pfizer-BioNTech vakcina lehet.

A WHO már múlt héten arra szólította fel a gazdagabb országokat, hogy hagyjanak fel a harmadik emlékeztető oltásokkal és inkább vegyék ki jobban a részüket a szegényebb, fejlődő országoknak való adományozásból.

Az Európai Unió azonban hasonlóan reagált, mint amit a jelentés feltárt, hogy elképzelhető a szegények megsegítése úgy, hogy még a fejlett világ is jól jár. Már csak azért is, mert a globális vakcinatermelés elérheti év végére a 12 milliárdot, ami több, mint a globális átoltottsághoz szükséges.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.