Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Félmilliárd eurójába fájt Neymar a PSG-nek

Világrekordot jelentő 222 millió euróért igazolta le a PSG Neymart, azonban a valódi összeg még ennél is nagyobb volt.

Fotó: MTI/EPA pool/Manu Fernández
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az arab tulajdonban levő Paris Saint-Germain annak idején csaknem félmilliárd eurót (177,5 milliárd forint) áldozott Neymar megszerzésére és a brazil futballsztár fizetésére.

Az El Mundo spanyol napilap a rendelkezésére álló dokumentumokra hivatkozva írta azt vasárnap, hogy a 29 éves támadóért a PSG 222 millió eurót fizetett az FC Barcelonának 2017 nyarán, amikor létrejött a katalánokkal a megállapodás. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ehhez a summához társult a párizsiakhoz öt esztendőre szerződő Neymar évi 43,3 millió eurós bruttó fizetése, s a kontraktus még kiegészült úgynevezett hűségbónusszal, amely hosszú távú maradásáért cserébe 50,5 millió euróval gazdagította a brazilt.

Így a teljes „Neymar-művelet” – mint a futballtörténelem mindmáig legdrágább szerződése – a lap tudomása szerint összesen 489 228 117 euróba került.

Az El Mundo úgy értesült, hogy a játékos 2025-ig meghosszabbított szerződését hasonló bérezési-jutalmazási feltételekkel írták alá.

Forrás: MTI

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.