Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

A koronavírus elleni oltóanyag jelenthet áttörést a rákgyógyításban

Hamarosan az embereken elvégzett tesztek is megkezdődnek.

...svg content...Fotó: National Cancer Institute/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Oxfordi Egyetem kutatói bejelentették, hogy a koronavírus elleni oltóanyagok mögött álló technológia segíthet a rák elleni küzdelemben is – írja az Index a The Guardianra hivatkozva. 

Az egyetem tudományos munkatársai által kifejlesztett kétdózisú vakcinával kapcsolatban a kutatók azt remélik, hogy az oltóanyag képes megcélozni a rákos sejtek felületén lévő proteineket. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

“A vektoralapú vakcina-technológia rendkívül hatásos. Az elmúlt években kifejlesztett immunoterápiák csodálatos eredményeket hoztak be a rák gyógyításába, de vannak olyan páciensek, akiknek az immunrendszere nem reagál a kezelésre” – hangsúlyozta Benoit Van der Eynde, a kutatócsoport vezetője.

“A mostani ötletünk lényege az, hogy az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca által a koronavírus-oltóanyagra kifejlesztett technológia nem csupán a vírus tüskefehérjéjének, hanem a rákos sejtek fehérjéinek felismerésére is meg tudja tanítani az immunrendszert” – magyarázta a kutató. 

Terveik szerint hamarosan elindítják a teszteket.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.