Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,55 Ft
Euró
387,89 Ft
Font
450,38 Ft
Bitcoin
63,311 $

New York kormányzója: Biden elnök „garantálja” a támogatást a hatalmas árvíz után

Kathy Hochul New York kormányzója, aki New York város tisztviselőivel együtt jelent meg, elmondta, hogy ma beszélt Biden elnökkel, aki „garantálta” a teljes támogatást a „pusztító” és „rekordot döntő” vihar után.

Fotó: WABC
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

„Ez az első alkalom, hogy ilyen mértékű hirtelen áradásunk volt. Legközelebb is számítanunk kell rá”

– mondta.

A kormányzó hozzátette, hogy az emberi veszteségek mértékét „még elképzelni is nehéz”. Egy olyan állam esetében, amely megtapasztalta a Sandy pusztító part menti hatásait, Hochul azt mondta, hogy ezúttal „ahol sebezhetőek voltunk, azok az utcáink voltak”. A kormányzó megjegyezte, hogy a vízelvezető rendszereket javítani kell, és az infrastrukturális beruházások kiemelten fontosak jelenleg. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

„Nem akarom, hogy ez újra megtörténjen. Csak Rockland és Westchester megyében több mint 100 embert mentettek ki”

– tette hozzá Hochul.

A két vezető – Bill de Blasio, New York polgármestere és a kormányzó – egymás mellett történő megjelenése ritka látványosság a New York-iak számára, akik korábban gyakran látták Andrew Cuomo korábbi kormányzó és de Blasio párbajba átcsapó sajtótájékoztatóit. Chuck Schumer New York-i szenátor fogadkozott, hogy minden szükséges szövetségi támogatást megkapnak a helyreállításhoz – írja a CNN.

Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság több mint négy millió forint bírságot szabott ki a határidőre vissza nem vitt ajánlóívek miatt.