Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,87 Ft
Euró
391,53 Ft
Font
459,73 Ft
Bitcoin
69,850 $

A kongresszus jóváhagyta az Afganisztánból hazatérő amerikaiak támogatásáról szóló törvényjavaslatot

A szenátus kedden gyorsan jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely ideiglenes segítséget nyújt az Afganisztánból hazatért amerikai állampolgároknak.

...svg content...Kamala Harris amerikai alelnök nyilatkozik a sajtó képviselõinek vietnami látogatása végén Hanoiban 2021. augusztus 26-án. MTI/AP/Reuters/Evelyn Hockstein
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A törvényjavaslat a következő két évre legfeljebb 10 millió dollárt különítene el az érintettek ideiglenes támogatására, a törvényjavaslatot pedig a képviselőház már jóvá is hagyta, így az most Biden elnök asztalára kerül aláírásra.

Kamala Harris alelnök kedden érkezett a szenátusba, hogy elnököljön a törvényjavaslat elfogadásakor. A jogszabályt a szenátus augusztusi szünetében egyhangúlag fogadták el. Harris kedden az amerikai Capitoliumba befelé és kifelé menet sem válaszolt a kérdésekre, amikor a CNN az Afganisztánban hátrahagyott amerikaiakról kérdezte. Soron kívül Orbán Viktor videójának nézettsége vetekszik a trendi magyar előadóékkal

Antony Blinken külügyminiszter hétfőn azt mondta, hogy a külügyminisztérium úgy véli, hogy „kis számú amerikai van, 200 alatt, valószínűleg közelebb van 100-hoz, akik Afganisztánban maradtak és távozni akarnak”.

Blinken elmondta, hogy a külügyminisztérium segíteni fogja az amerikaiakat a távozásban, függetlenül attól, hogy mikor döntenek úgy, hogy távozni kívánnak. Kenneth McKenzie tábornok, a CENTCOM parancsnoka hétfőn korábban azt mondta, hogy az Afganisztánból induló utolsó öt járaton egyetlen amerikai állampolgárt sem evakuáltak.

Újabb két Leopard harckocsi érkezett Magyarországra

„A békéhez erő kell! – ezt az erőt építik a Magyar Honvédség új Leopardjai is” – írta a honvédelmi miniszter a Facebookon.

Menczer Tamás „feketeöves háborúpártinak” nevezte Magyar Pétert

Kijelentette, ők továbbra is a háború veszélyeiről fognak beszélni, és mindent megtesznek a békéért még „akkor is, ha ez az ilyen feketeöves, külföldről irányított és finanszírozott embereknek nem tetszik”.