Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,81 Ft
Euró
389,79 Ft
Font
455,57 Ft
Bitcoin
59,277 $

Egy orvos szerint a tömeg még mindig kockázatos a vírus miatt, még szabadtéren is

Egy orvos a bostoni Szent Antal-ünnep kapcsán osztotta meg aggályait a kialakuló tömeg okozta kockázatok miatt.

Fotó: Unsplash/Kobby Mendez
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mivel a delta variáns már szinte a világ minden pontján jelen van, a Tufts Medical Center epidemiológusa, Dr. Shira Doron szerint az embereknek nem feltétlen kell aggódniuk a szabadtéri rendezvények miatt – a tömegtől függően.

„Azok a tömegben zajló rendezvények, ahol valóban nagyon közeli kapcsolatba kerülhetünk, szemtől szembe, közvetlenül belélegezhetjük egy fertőzött levegőjét, az már egészen más. Ez kockázatos” Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

– mondta Dr. Doron.

Néhány ünneplő látta a zsúfolt utcákat, és úgy döntött, hogy a szabadban is maszkot húz, míg mások kéznél tartottak egy maszkot, a biztonság kedvéért.

„Nagyobb helyzetekben, amikor kényelmetlenül érezzük magunkat, hajlamosak vagyunk arra, hogy kéznél legyen a maszkunk”

– mondta egy helyi lakos, Mehgan Aiken.

Dr. Doron szerint a szabadtéri rendezvények mindig biztonságosabbak a beltéri rendezvényekhez képest – írja a CBS Boston. Dr. Doron úgy véli, az állam magas oltási aránya további védelmet nyújt a fertőzés terjedése ellen.

„Úgy gondolom, hogy itt Massachusettsben még mindig olyan időszakban vagyunk, amikor az emberek egyéni döntéseket hozhatnak, és kell is hozniuk a saját személyes preferenciájukról, mert nem vagyunk olyan helyzetben, hogy a kórházainkat elárassza a koronavírus-fertőzés”.