Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Tisztes távolból figyeli a Talibán az új indiai iszlamista militáns csoportot

A Talibán nem ismerte el szerepét az újonnan alakult Mujahideen e Ghazwat-ul Hind kasmíri militáns iszlamista csoportban, mely a hírek szerint videóban fogadott hűséget a tálib harcosoknak.  “Afganisztán újjáépítésére összpontosítunk, nincsen külföldi agendánk” – közölte Suhail Shaheen tálib szóvivő a Sputnik News-zal pénteken. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal Dzsammu és Kasmír […]

Fotó: Tálib fegyveres õrködik egy kabuli ellenõrzõ ponton 2021. augusztus 22-én. A brit védelmi minisztérium közleménye szerint a kabuli repülõtér közelében kialakult tolongásban hét ember életét vesztette. Az afgán fõváros repülõterére ezrek próbálnak bejutni, hogy elmeneküljenek, mert a tálib iszlamisták átvették a hatalmat az országban. MTI/AP/Rahmat Gul
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő
TÉMÁK

A Talibán nem ismerte el szerepét az újonnan alakult Mujahideen e Ghazwat-ul Hind kasmíri militáns iszlamista csoportban, mely a hírek szerint videóban fogadott hűséget a tálib harcosoknak. 

“Afganisztán újjáépítésére összpontosítunk, nincsen külföldi agendánk” – közölte Suhail Shaheen tálib szóvivő a Sputnik News-zal pénteken. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Dzsammu és Kasmír indiai állam egy korábbi rendőrfőnöke arra figyelmeztetett, hogy az afganisztáni főváros, Kabul feletti tálib hatalomátvétel új lendületet adna a kasmíri szeparatistáknak. 

Mehbooba Mufti korábbi államfőnök a kabuli események kibontakozását látva szintén arra figyelmeztette Delhit, hogy kísérjék figyelemmel a kasmíri aggályokat. 

Mindenközben Afganisztánban és a fővárosi nemzetközi reptéren elszabadult a pokol, tegnap több terrortámadás történt, mely számos afgán állampolgár és amerikai katona életét követelte.

A Kabul feletti hatalomátvételről korábban itt számoltunk be hosszan, az afganisztáni híreink pedig – többek között – itt, itt, itt és itt elérhetőek.

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.