Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,657 $

Afganisztáni merénylet: 100 fölé nőtt az áldozatok száma, több mint 1300-an megsérültek

Szinte óráról óra nő az áldozatok száma a kabuli robbantássorozatnak, amit csütörtökön hajtottak végre a terroristák.

...svg content...Fotó: Twitter/U.S. Army
Külföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az Egyesült Államok folytatja csapatainak kivonását Afganisztánból, miközben a tálibok átvették a hatalmat, de a repülőteret és a légteret az afgán szövetségesek uralják, köztük az amerikai katonákkal.

Csütörtökön robbantássorozat rázta meg Kabult, közel a repülőtérhez. Sok civil áldozatról tudni, de amerikai katonák is életüket vesztették az öngyilkos merényletben. A Sputnik legalább négy robbanásról számolt be, és a meg nem erősített jelentések szerint legalább 103 ember hunyt el a terrorcselekmény miatt. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

90 afgán civil és 13 amerikai katona halálról írnak, akik hősi halált haltak, mely után Joe Biden, az USA elnöke kijelentette, hogy levadásszák azokat, akiknek közük volt ehhez a gyáva akcióhoz, miközben gyerekáldozatok is vannak.

Az ISIS terroristái a repülőteret célozzák, mivel a gépeken tudnának a legnagyobb kárt tenni, ahol egyszerre több száz emberrel is végezhetnének. A kabuli repülőtér azonban a legmagasabb szintű védelem alatt áll, nincs sok esélyük bejutni arra a területre.

Összesen 1338 olyan emberről tudni, akik megsérültek az afgán fővárosban a robbantássorozatok miatt. Az egyik tálib tisztviselő 72 civil halálos áldozatról számolt be, aminél valószínűleg lényegesen többen hunytak el, mint azt a fenti jelentések is mondják.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.