Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,440 $

Drágábbak lehetnek a chiphiány miatt az iPhone 13 okostelefonok

Az Apple állítólag az okostelefonok kezdőárának megemelésével kívánja kompenzálni a világszintű problémának számító félvezetőhiányt.

Illusztráció
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A világ legnagyobb chipgyártója, a tajvani TSMC azt tervezi, hogy jelentősen megnöveli a lapkák előállítási költségét, ami gyakorlatilag az összes nagy mobil- és táblagépgyártót érzékenyen érintheti.

A sorból az Apple sem maradhat ki, és ha hihetünk az előzetes jelentéseknek, akkor egészen 2022 végéig több mint 20 százalékkal drágulhatnak az újonnan piacra dobott készülékek, legyen szó éppen iPhone-okról, iPadekről vagy MacBookokról – írta a MacRumors hírportál. Soron kívül Megtalálták az állami gondozásból eltűnt 13 éves fiút

A cupertinói techóriás akaratán kívül zsákutcába futott, így nem maradt más választás számukra, mint növelni az árakon. Ha beigazolódnak a szakértők prognózisai, akkor elképzelhető, hogy a minden bizonnyal szeptember végén piacra dobott iPhone 13 modellek jóval drágábbak lesznek, mint a tavaly bemutatott iPhone 12 okostelefonok.

A MacBookokért szintén mélyebben a pénztárcánkba kell majd nyúlnunk, esetükben ugyanis 5-10 százalékos áremelkedés várható, és még az sem biztos, hogy az M1X lapkakészletekkel felszerelt laptopok idén megjelenhetnek, így csupán a tavalyi modellekre támaszkodhatnak a júzerek.

Hogy végül hogyan alakul az Apple-készülékek sorsa, nehéz megmondani, ám izgatottan várjuk a cupertinóiak bemutatóit, melyeken kiderülhet az igazság

6.5-es erősségű földrengés rázta meg Jáva szigetét

6.5-es erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Jáva szigetének partjait, a rengéseket egészen Jakartáig és Bandungig érezni lehetett.

Harry Kane már 42 gólnál jár 42 meccs alatt a Bayern Münchennél

Hihetetlen, hogy ezzel a mérleggel nem nyert idén bajnokságot a Bayern München, de a Bajnokok Ligájában még mindig versenyben vannak.