Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,28 Ft
Euró
384,36 Ft
Font
451,21 Ft
Bitcoin
68,606 $

36 embert mészároltak le fegyveresek, kijárási tilalmat rendeltek el

Régi feszültség kezd ismételten tetőzni, amely már korábban is rengeteg ember halálával járt értelmetlenül.

...svg content...Fotó: Twitter/Ali Abdulkadir Ali
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A legújabb beszámolók szerint ugyanis ismét fegyveres támadás történt a Nigéria középső részén található Plateau államban, ahol ennek hatására vissza is vezették az egész napos kijárási tilalmat – írja a CGTN.

A legújabb támadás során, amely Jos North közelében történt, legalább 36-an vesztették életüket, ezért vissza kellett vezetni a kijárási tilalmat, amelyet még augusztus 15-én vezettek be először akkor, amikor muszlim hívőkre támadtak. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

Az állam kormányzója arra kérte meg a lakosokat, hogy működjenek együtt az önkormányzattal, de beígérték, hogy a titkosszolgálat és a rendőrség emberei folyamatosan figyelni fogják, hogy ki sérti meg a kijárási tilalmat.

Közép-Nigériában egyébként már korábban is jellemző volt a vallási erőszak, nem is olyan rég egy keresztény milícia támadt rá egy muszlim konvojra.

A biztonsági helyzet hatására azonban nagyon sokan felháborodtak, amely például úgy is megnyilvánult, hogy a dühös tüntetők számos holttestet vittek kormányépületek elé.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.