Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Müller Cecília: csupán 0,2 százalékos az áttöréses fertőzések aránya Magyarországon

Rendkívül jó hírt közölt az országos tisztifőorvos az áttöréses fertőzésekkel kapcsolatban.

Fotó: Budapest, 2021. február 3. Bedros J. Róbert, az országos kórházfõparancsnok helyettese, fõigazgató készül, hogy beadja Müller Cecília országos tisztifõorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagját a fõvárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. február 3-án. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A koronavírus elleni oltás felvételére buzdított az országos tisztifőorvos kedden a közmédiában, kiemelve, hogy „a negyedik hullám küszöbén vagyunk”, és akik még nem kapták meg a vakcinát, azok védtelenek.

Müller Cecília elmondta: mindössze 0,2 százalékos újrafertőződési arányt mutattak ki azoknál, akik a koronavírus ellen Magyarországon használt vakcinák szükséges dózisát megkapták. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A tisztifőorvos kifejtette, hogy a Magyarországon használt oltóanyagok, amelyekből már hatféle áll rendelkezésre, rendkívül hatékonynak bizonyultak.

Öt és fél millióan már megkapták a különböző oltóanyagok szükséges dózisait, így ők már védettnek számítanak. A 0,2 százalékos újrafertőződés „rendkívül jó arány”, és a kevés megfertőződött esetében is jellemzően enyhe tünetekkel folyt le a megbetegedés – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.