Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

A hivatalos adatok szerint a vakcinák közel 100 ezer halálesetet előztek meg a briteknél

A legfrissebb becslések szerint 82 100 kórházi felvételt és 24,4 millió fertőzést sikerült megelőzni.

Fotó: Unsplash/Braňo
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hivatalos adatok szerint a vakcinák közel 100 ezer halálesetet előztek meg az Egyesült Királyságban. A Public Health England szerint 91 700 és 98 700 közé tehető halálesetet sikerült elkerülni az országos bevezetés tavaly december eleji kezdete óta. A legfrissebb becslések szerint 82 100 kórházi felvételt és 24,4 millió fertőzést sikerült elkerülni az oltással. Dr. William Welfare, a Public Health England igazgatója elmondta:

„A világjárványnak még nincs vége, de a védőoltások gyengítik a fertőzés és a súlyos megbetegedések közötti kapcsolatot. A 16 és 17 évesek most csatlakozhatnak azokhoz a milliókhoz, akik már megkapták a védőoltást – arra biztatjuk a fiatalokat, hogy amint tehetik, éljenek ezzel a lehetőséggel”. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A Nemzeti Statisztikai Hivatal saját adatai szerint az Egyesült Királyságban a legtöbb felnőtt valószínűleg rendelkezik antitestekkel, bár az idősebb korosztályok körében csökkenhet a szint. Az Independent arról számolt be, hogy a július 26-án kezdődő héten az Egyesült Királyságban a 75-79 évesek 92,8 százalékának volt antitestje, szemben az egy hónappal korábbi 94,4 százalékkal.

A 70-75 évesek esetében ugyanebben az időszakban az arány 94,9 százalékról 92,9 százalékra csökkent. A 80 éves és idősebbek esetében 92,9 százalékról 92,4 százalékra csökkent. Hasonló tendencia figyelhető meg az Egyesült Királyság többi területén is. A becslések a magánháztartásokban élő személyektől vett vérvizsgálatok mintáján alapulnak, és nem vonatkoznak az egészségügyi intézményekre és az idősotthonokra.

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Újabb nagy baleset történt az M3-ason, négy kamion ment egymásnak

Rövid időn belül ez már a harmadik nagyobb baleset az M3-as autópályán, ezúttal négy kamion futott egymásnak.