Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,24 Ft
Euró
395,46 Ft
Font
468,40 Ft
Bitcoin
62,027 $

Elütött egy idős gyalogost, az asszony a helyszínen életét vesztette

Vádat emeltek egy 42 éves férfi ellen, aki halálra gázolt egy figyelmetlenül közlekedő idős gyalogost.

...svg content...Illusztráció/Twenty20
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ugyeszseg.hu szerint a férfi 2020. május 14-én kora este, kifogástalan látási viszonyok mellett haladt az általa vezetett személyautóval Karancsalja lakott területén Salgótarján irányába.

A vádlott a megengedettet meghaladó sebességgel érkezett a jobbra ívelő útkanyarulatba, ahol az útpadkán parkolt egy másik személyautó, elejével Litke irányába. Ekkor az idős sértett kilépett a parkoló autó elől, az úttest hossztengelyéhez viszonyítva átlósan, az érkező személygépkocsinak háttal indult el keresztben az úttesten. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A vádlott számára akadálytalanul látható volt az úttesten haladó gyalogos, ennek ellenére figyelmetlensége okán nem észlelte őt, és a gyalogos sem figyelt fel a közeledő járműre, így behaladt annak nyomvonalába. A férfi az autó sebességét későn mérsékelte, megkezdte a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sáv jobb szélére való kitérést, azonban a balesetet már nem kerülhette el, a gépjármű jobb első részével ütközött a gyalogossal.

Az idős nő az elütéstől az útpadkára zuhant, súlyos fej- és gerincsérüléseibe a szakszerű orvosi ellátása ellenére később belehalt.

A baleset oka az volt, hogy a vádlottnak a gyalogos úttesten történő keresztül haladásának megkezdését kellő távolságból észlelnie kellett volna, és ekkor késedelem nélkül megkezdett lassító fékezéssel megállíthatta volna járművét, egyben túllépte a számára megengedett legnagyobb haladási sebességet is.

Ugyanakkor a néhai sértett is közrehatott a baleset bekövetkeztében, mert átlósan és a kellő körültekintés nélkül akart átmenni az úttesten, megszegve a KRESZ vonatkozó szabályát, mely szerint a gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy a járműforgalmat nem zavarja.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a járművezető ellen a Salgótarjáni Járásbíróságon, melyben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől való eltiltását indítványozta, valamint indítványt tett a nyomozás során felmerült 494.915 forint bűnügyi költség vádlott által történő megfizettetésére is.

Hiperszonikus rakétát lőhetett ki Észak-Korea

Egyre több információ jelenik meg az észak-koreai rakétakilövésről, amit szerdán hajtott végre Észak-Korea.