Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,07 Ft
Euró
388,91 Ft
Font
452,31 Ft
Bitcoin
63,645 $

Rengetegen sérültek meg, miután ismét pánik tört ki a kabuli repülőtéren

Tizenhét ember sérült meg egy NATO-tisztviselő szerint szerdán a kabuli reptéren, miután az odavezető egyik kapunál tolakodás alakult ki az országból menekülők között.

Tanúsítványt tart a kezében egy férfi, amely igazolja, hogy az amerikaiaknak dolgozott, miközben több száz ember gyülekezik a kabuli nemzetközi repülőtér közelében 2021. augusztus 17-én. Előző nap a repülőtér kifutópályáit az Afganisztánból menekülni próbáló emberek ezrei lepték el, ezért több órára fel kellett függeszteni a járatok indítását és fogadását. A kialakult káoszban legalább hét ember életét vesztette. Két nappal korábban tálib lázadók harc nélkül behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. MTI/AP
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Reutersnek mondta el egy NATO-tisztviselő, hogy szerdán ismét pánik tört ki a kabuli reptérre vezető egyik kapunál, ahol a tülekedésben tizenheten sérültek meg.

A neve elhallgatását kérő, a reptéren szolgálatot teljesítő forrás szerint a felgyorsult evakuációs erőfeszítések közepette arra kérték az ország elhagyását tervező civilektől azt kérték, ne tömörüljenek a létesítmény köré, amennyiben nincsen útlevelük és érvényes vízumuk. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A tisztviselő azt is elmondta a hírügynökségnek, hogy nem tud arról, esetleg a tálibok követtek el valami olyan erőszakos cselekményt, mely kirobbantotta volna a tömegben a tolakodást.

Mindeközben Dzsalálábádban ellenzéki tüntetők közé lőttek a tálib biztonsági erők, ott két ember halt meg, míg a Sky News szerint a közösségi médiában képek kezdtek el terjedni arról, ahogy tálibok felrobbantják Abdul Ali Mazari síita lázadó szobrát, erős kételyeket vetve fel azzal kapcsolatban, valóban engedékenyebb lesz-e az új rezsim, mint a 90-es évek kőkemény diktatúrája, amely ellen Mazari is harcolt.

Újabb részletek szivárogtak ki a PS5 Pro kapcsán

Újabb infómorzsák láttak napvilágot a PS5 Pro sepcifikációi kapcsán.

400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A kínai elnök kétnapos budapesti programja során Orbán Viktor miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel fog tárgyalni, miközben már most hatalmas biztonsági előkészületek zajlanak a küldöttség fogadására.