Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,754 $

21 illegális bevándorlóval töltötte fel az autóját, lekapcsolták a rendőrök

Egyetlen egy embercsempész is elegendő volt ahhoz, hogy 21 illegális bevándorlóval a háta mögött útnak induljon, aminek nem ért a végéhez.

...svg content...Fotó: police.hu
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre többen próbálkoznak meg embercsempészettel, noha tudhatják, hogy súlyosabb börtönbüntetést kaphatnak érte. A bűncselekmény szervezője vagy annak irányítója akár húsz éves szabadságvesztéssel is számolhat.

A hivatalos rendőri tájékoztatás szerint az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A most lekapcsolt szerb állampolgárságú férfi is hasonlóval számolhat, ha bebizonyosodik a bűntett. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A járőrök a 8-as számú főúton Ajka-Bakonygyepes belterületén intézkedtek egy szerb rendszámú kisbusz megállításakor. A sofőr a fentebb említett 42 éves szerb férfi volt, aki további 21 férfit szállított a járműjében.

Börtönben születtek, cukipofákból igazi profik lesznek

Magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az egyenruhások a járművezetőt előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.