Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,754 $

Tele volt illegális bevándorlóval a román terepjáró Békés megyében

Összesen 14 határsértőt tartóztattak fel, akik egy román terepjáróban igyekeztek tovább haladni, de a hatóságok ezt megakadályozták.

...svg content...Fotó: police.hu
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Augusztus 18-án 6 óra 27 perckor állították le az ügyben érintett román rendszámmal felszerelt terepjárót Békés megyében, Magyarbánhegyes külterületén. Az autó volánja mögött egy román állampolgár ült, aki összesen 14 bevándorlót szállított.

Az utasok közül senki sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát, ahogyan azt sem, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök ezt követően előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen, ahol idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Szír és szomáliai illegális bevándorlók próbáltak bejutni az országba Csongrád-Csanád megyében

Az embercsempészettel gyanúsítható román vezetőt szintén előállították, aki több éves börtönbüntetést kaphat tettéért. „Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.” – írja a rendőrség.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.