18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Kegyetlen mészárlás történt egy nigeri faluban, 14 gyereket öltek meg a lázadók

Az áldozatok között kiskorúak is vannak, összesen 14 gyermeket öltek meg a lázadok a nigeri faluban.

Fotó: Pixabay
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az Al Jazeera a cikkében arról ír, hogy motoros támadók szállták meg a falut, miközben 37 emberrel végeztek, köztük 14 gyerekkel a Tillaberi régióban, amit a belügyminisztérium erősített meg. Hétfőn csaptak le a lázadók a civilekre, akiknek gyakorlatilag esélyük sem lehetett.

A Tillaberi régióban található Darey Dey falut támadták meg, amikor az emberek a földeken dolgoztak. Erről egy helyi tisztviselő számolt be az AFP hírügynökségnek, nem sokkal a terrortámadás után.

Egyelőre nem világos, hogy kik követték el a mészárlást, de a térségben több olyan csoport is működik, ami az al-Kaidához és az ISIS-ehez köthető. Ezek mind fegyveres csoportok, különös kegyetlenséggel tartják félelemben az embereket, és látható módon a gyerekgyilkosságoktól sem riadnak vissza.

Niger a nyugat-afrikai Száhez-övezetben fekszik, ahol közel tíz éve küszködnek az ehhez hasonló erőszakos támadásoktól. A vérrontás még 2012-ben kezdődött Mali északi részén, majd az átterjedt az ország középső részére, mielőtt a szomszédos Nigerben és Burkina Fasóban is feltűntek volna a terroristák.

A hivatalos adatok szerint csak Tillaberiben és a szomszédos Tahoua régióban idén már több mint 420 civil vesztett életét, és több tízezer ember hagyta el az otthonát. A legtöbb alkalommal fegyvertelenekre támadnak, akiket kegyetlen módon végeznek ki.

Újabb Afganisztánban rekedt magyarok jelentkeztek a külügynél

A térségben bevett módszer, hogy motorral követik el ezeket a támadásokat, július végén két, míg augusztus első felében egy alkalommal támadtak hasonló módszerrel Ebben a három támadásban akkor összesen 48 ember vesztett életét a hatóságok jelentése szerint.

A mintegy 23 millió lakossal bíró Nigernek alig van kontrollja a városokon kívüli területeken, és ezt a lázadó csoportok, illetve az emberkereskedők ki is használják.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.