18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,76 Ft
Euró
390,96 Ft
Font
458,00 Ft
Bitcoin
61,413 $

Agyonvertek egy férfit Algériában, miután alaptalanul gyanúsították meg gyújtogatással

Djamel Ben Ismail életét vesztette, miután egy feldühödött tömeg agyonverte azután, hogy azzal gyanúsították meg, hogy számos erdőtüzet ő okozott, míg valójában az oltásban segédkezett az egyik tűzvész helyszínén.

Fotó: Unsplash/Dominik Sostmann
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az algériai hatóságok a gyilkosság miatt 36 embert őrizetbe vettek a 38 éves férfi szerdai halálát követően – számolt be a Sky News.

A lángok múlt hétfőn csaptak fel először a hegyvidéki Kabyle régióban. A tűzvész legalább 47 helyi lakos és 28 katona életét követelte, míg számos olajfaligetet és állatot elpusztított. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

A rendőrség vasárnapi közleménye szerint Djamel Ben Ismail algériai művészt tévesen gyanúsították meg gyújtogatással, miután az erdőben tomboló tűz helyszínére segítő szándékkal érkezett. 

Mohamed Chagor rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a tömeg “kollektív hisztéria” hatása alatt állt, amikor Ismailt erőszakkal kirángatták a rendőrösről, ahol védőőrizetben tartották. A támadás és gyilkosság Larbaa Nath Irathen városában történt a tűzvésszel sújtott Tizi-Ouzouban. 

Chagor hozzátette, hogy a jelenlévő rendőrtisztek azért döntöttek úgy, hogy nem adnak le figyelmeztető lövéseket, mert attól tartottak, ez tovább súlyosbítaná a helyzetet.

Az őrizetbe vett személyek között három nő és egy férfi is van, akik az áldozat élettelen testét késekkel megszurkálták, mielőtt felgyújtották volna. A rendőrség az elkövetők azonosításához a támadásról és kegyetlen gyilkosságról az internetre feltöltött fénykép- és videófelvételeket használta.

A 38 éves férfit másnap szülőotthonában, Khemis Milianában helyezték örök nyugalomra.

Az elmúlt 24 órában több mint 74 tüzet oltottak el, és a még égő területek többsége a hatóságok szerint nem jelent veszélyt lakosságra.