Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
63,803 $

Gyilkos agyevő amőba ölt meg egy 7 éves kisfiút

A Föld északi féltekén egészen ritkaságszámba menő, agyevő amőba halálos sérüléseket okozott egy hétéves kisfiúnak, akinek az életét a kezelőorvosok sem tudták megmenteni.

Twenty20
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A kisfiút július 30-án vitték be a Kalifornia államban található UC Davic Medical Center kórházba, az orvosok pedig súlyos agyduzzanatot állapítottak meg nála, amit már nem tudtak kezelni – a hétéves gyermek röviddel a klinikára szállítást követően elhunyt.

A 7 éves David Prutt halálát a ritka primáris amőbás meningoenkefalitisz nevű betegség okozta, amit apró, nyákszerű egysejtűek terjesztenek, amelyek főként szennyezett vizekben találhatóak meg. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

1971 óta mindössze 10 hasonló esetet regisztráltak Kaliforniában, melyek közül szinte mind halállal végződött. A rendőrségi vizsgálatok során kiderült, hogy a fiú a Tehama megyében lévő egyik tóban úszkált, és minden bizonnyal itt kaphatta el a fertőzést – írta a CBS News.

Az elhunyt gyermek szülei azt szeretnék, ha minél többen tudnának a betegségről, hiszen bár nagyon ritka, a fatális fertőzés szinte bárkit érinthet, aki olyan vizek közelébe merészkedik, ami szennyezettebb a kelleténél.

Amint az amőba a vízzel együtt belép az orrba, könnyedén eljut az agyba, ahol súlyos gyulladást idéz elő, ami a szerv duzzadásához vezet, ezt pedig az emberi szervezet képtelen leállítani, így beállhat a halál.