Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,63 Ft
Euró
381,54 Ft
Font
445,19 Ft
Bitcoin
43,384 $

További Hírek

Ha valaki aneurizmát vagy stroke-ot szenvedett el, szükségessé válhat az endovaszkuláris beavatkozásnak nevezett műtét – az MIT által tervezett robotrendszer biztosítaná, hogy a betegek gyorsan megkapják a kezelést, még akkor is, ha nincs orvos a közelben.

Van egy jó hírünk azoknak, akik nehezen tudják álomra hajtani a fejüket: bemutattak egy eszközt, melynek segítségével könnyebben mehet az alvás.

Egy olyan headsetről van szó, ami képes leolvasni az agyhullámokat, miközben viselője kényelmesen érezheti magát.

A világ több száz tudósának részvételével készült, mérföldkőnek számító tanulmány során 75 olyan genomikai régiót azonosítottak, amelyek összefüggésbe hozhatók az Alzheimer-kórral.

Ismét bizonyítást nyertek kutatók korábbi feltételezései, melyek szerint a covid-betegség kórlefolyása ritka esetben életveszélyes egészségügyi szövődményekkel végződhet.

Az Amerikai Farmakológiai és Kísérleti Terápiás Társaság éves ülésén bemutatott új kutatás bebizonyította, hogy a genetikailag módosított baktériumok az idegrendszert érintő rendellenességek kezelése esetén hatékonyak lehetnek.

Ez volt az első alkalom, amikor ismét teljes mondatokban tudott kommunikálni egy paralízises beteg.

Az amerikai Kernel startup cég év elején állt elő a Kernel Flow nevű headsettel, ami infravörös fényeket használ az agyhullámok nyomon követésére.

Egy több mint 36 ezer, jó minőségű MRI-vizsgálatot elemző, nagyszabású tanulmány során megállapították, hogy napi négy egység alkohol elfogyasztása egy évtizednyi öregedéssel egyenértékű agytérfogat-csökkenést okoz.

Egy mérföldkőnek számító képalkotó vizsgálat során egyedülálló betekintést nyerhettek tudósok a covid-fertőzés agyra gyakorolt hatásaiba.