Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,700 $

Tízmilliárdból fogják fejleszteni a debreceni gazdasági övezetet

10 milliárd forint állami támogatást kap fejlesztésre az Észak-nyugati Gazdasági Övezet, amelyből Nagymacstól a leendő BMW-gyár területéhez utat építenek egyebek mellett.

...svg content...Munkagépek dolgoznak a leendõ BMW-gyár építési területén Debrecen közelében 2019. június 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Nem sokkal a BMW-gyár Debrecenbe településének bejelentését követően a kormány úgy döntött, hogy a német márkának és beszállítóinak is helyet adó Észak-nyugati Gazdasági Övezetet jelentős összegből fogják fejleszteni.

Ennek keretében számos közlekedési fejlesztés, a gazdasági övezet megközelíthetőségének javítása, a városok és városrészek közötti közlekedési lehetőségek fejlesztése és az ipari park fejlesztése is megvalósul vagy megvalósult. Soron kívül A királyi család biztonsági főnöke már Diana hercegnő halála előtt szólt

A gyárépítésre a debreceni önkormányzat készítette elő a területe, amelyet a BMW Manufacturing Hungary Kft. 2020 májusában meg is vásárolt. Ez egy 400 hektáros területre vonatkozott, további 100 hektáron pedig beszállítói ipari parkot alakítanak ki a BMW partnereinek.

Ezen felül az M35-ös autópályán új csomópontot fognak építeni Józsánál, míg az északi elkerülőnél egy teljes értékű csomópont fog kiépülni – írja a Dehír. Ezen felül a Balmazújvárosra vezető útig négysávosítani fogják a 33-as főutat, amelyre már a közbeszerzést is kiírták.

A Gazdasági Újraindításért Felelős Operatív Törzs javaslatára pedig a kormány most további közel 10 milliárd forintot különített el az Észak-nyugati Gazdasági Övezet fejlesztéseihez. Ebből 3 milliárdot fordítanak a 2×1 sávos Debrecen-Józsa csomópontra.

A gazdasági övezet és a Nagymacs közötti út szintén 2×1 sávos lesz, arra 3.5 milliárd forintot fordítanak, további 3 milliárd pedig a beszállítói park feltáró útjára lesz fordítva. Ezen felül 111 millió forint megy távközlési alépítményre, 254 millió forint pedig földgázvezetékre.

Papp László, Debrecen polgármestere pedig nemrégiben egy videót is közzétett a fejlesztésekről, melyből kiderült, hogy a 100-as vasúti fővonal korszerűsítése a Nagyállomás kezdőpontjáig, valamint a 108-as és 109-es vasútvonalak közös szakaszán Tocóvölgyig már elkészült.

Ezen felül kiderült, hogy a Kishegyesi úti kereszteződésnél új burkolatot kapott az autók által használt átkelő, megújították a biciklisek és a gyalogosok átkelőhelyeit is, valamint megkezdődött a Macs Ipari Park intermodális kiépítése a közúti csatlakozás kialakításával.

Harmadszorra is vitára hívta Magyar Pétert a kormány

A miniszterelnök politikai igazgatója harmadszor kezdeményez nyilvános eszmecserét a Tisza Párt vezetőjével.