Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,26 Ft
Euró
389,04 Ft
Font
453,23 Ft
Bitcoin
63,577 $

Több mint két tonna Európába tartó kokaint foglalt le a rendőrség Peruban

A hatóságok szerint az összesen 2.2 tonna lefoglalt kábítószer becsült feketepiaci értéke eléri a 75 millió euró.

Fotó: Unsplash/Guillaume Bolduc
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Kábítószerellenes ügynökök foglaltak le egy Belgiumba tartó kokainszállítmányt Peruban, Callao kikötőjében csütörtökön, a raktárépületek ellenőrzésekor. A hatóságok 71 csomag kokainra bukkantak egy kávét szállító kereskedelmi konténerben elrejtve, logókkal ellátva.

A hatóságok szerint az összesen 2.2 tonna lefoglalt kábítószer becsült feketepiaci értéke eléri a 75 millió euró. Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

Jhonel Castillo, a kábítószerellenes ügynökség vezetője a helyi médiával közölte, hogy egy kábítószer kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet nyomában járnak. A bandát könnyű felismerni a drogokat rejtő csomagokon feltüntetett logókról: fegyverrel vagy kereszttel jelölik meg a pakkokat – írja a belga HLN.

Peru állítja elő az egyik legnagyobb mennyiségű kokaint a világon, átlagosan körülbelül 400 tonnát, ráadásul a dél-amerikai országban aktívan működnek mexikói és kolumbiai drogkartellek is. 

A célkikötőről nem osztottak meg információt a hatóságok, de lap szerint Callao kikötőjéből jellemzően Antwerpenbe érkeznek meg a konténerszállító hajók. 

Nemrég Kaliforniában fogtak hasonló mennyiségű kábítószert: mintegy 2 és fél tonna metamfetaminra és fentinolra bukkantak az Egyesült Államok határőrei műanyag háztartási cikkek közé rejtve egy traktor vontatmányán.