Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Több mint 2 és fél tonna kábítószert fogtak Kaliforniában

Fotó: Unsplash/ Jason Edwards
not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 12. - 18:34

Csaknem négymilliárd forint értékű drogfogás nagyobb, mint az elmúlt tíz hónap alatt lefoglalt teljes kábítószermennyiség.

Az amerikai vám- és határvédelmi hatóságok (CBO) kedden bejelentették, hogy mintegy 2,5 tonnányi metamfetamint és poralapú fentanilt foglaltak le Kaliforniában – számolt be a The Epoch Times.

Az Otay Mesa kereskedelmi létesítmény határőrei augusztus 5-én bukkantak rá a hatalmas adag kábítószerre, amit az ügynökség “a délnyugati határ mentén lefoglalt legnagyobb mennyiségű csempészett kábítószerként” írt le.

A masszív drogfogás becsült feketepiaci értéke 12,990,749 dollár, vagyis csaknem négymilliárd forint. 

Fotó: U.S. Customs and Border Protection

“Ekkora mennyiségű fentanil és metamfetamin elegendő számtalan emberélet tönkretételéhez és egy nemzetközi bűnszervezet megalapításához” – nyilatkozta Pete Flores a CBP san diegoi igazgatója. 

A határőrök a kábítószerre műanyag háztartási árucikk-szállítmány között elrejtve bukkantak egy mezőgazdasági vontató és vontatmányának tüzetes átvizsgálása során, röntgenhez hasonló képalkotó rendszert is bevetve. A CBP munkatársai végül 414 külön csomagot fedeztek fel a dobozok között elrejtve.

Fotó: U.S. Customs and Border Protection

A most lefoglalt kábítószermennyiség egyébként több, mint a 2020 októbere óta összesen lefoglalt drogok mennyisége. A jármű 53 éves mexikói sofőrjét letartóztatták és bíróság elé állítják a kábítószercsempészet miatt, jelenleg is egy büntetés-végrehajtási intézetben tartják fogva.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.