Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,79 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
458,24 Ft
Bitcoin
63,023 $

Letiltottak ideiglenesen egy amerikai szenátort a YouTube-ról álhírterjesztés miatt

A YouTube saját állítása szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy felszámolja a koronavírussal kapcsolatos álhíreket, amelyet vasszigorral be is kívánnak tartani.

Rand Paul, Kentucky állam republikánus párti szenátora (k) Justin Amash michigani (b) és Thomas Massie kentuckyi republikánus képviselõkkel a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2018. február 8-án, amikor a szenátusban felfüggesztették a kormányzat mûködéséhez szükséges kétéves költségvetés elfogadásáról folyó vitát, ezért február 9-én átmenetileg ismét leállnak a nem alapvetõ fontosságú kormányzati hivatalok. A kormányzati munka finanszírozásához szükséges törvényjavaslat elfogadása Paul szavazatán múlott. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Ennek látta most kárát Rand Paul, Kentucky republikánus szenátora, akit hét napra felfüggesztettek, amiért az egyik videójában azt állította, hogy a maszkok nem hatékonyak a koronavírus elleni küzdelemben – írja a CNN.

A videómegosztó platform szóvivőjének indoklása szerint ez az úgynevezett „első csapás”, három után teljes kitiltják a fiókját. Kiemelték, hogy politikai véleménytől függetlenül szűrik azokat a tartalmakat, amelyeket nem megfelelőnek ítélnek. Soron kívül Napos, csapadékmentes kedd vár ránk

Rand Paul természetesen nem esett hasra az örömtől a YouTube döntése kapcsán, elmondása szerint egy olyan videóért tiltották ki egy hétre, amelyben elmondta, hogy a ruhamaszkok nem működnek, amiről már tudósok is beszéltek.

Nem ez az első eset ugyanakkor, amikor a YouTube vitatható döntést hoz a koronavírussal kapcsolatos álhírek szűrése területén. Nem egy alkalommal tiltottak le már olyan videókat, ahol csak fejtegették a kérdést, hogy vajon elég hatásosak-e a vakcinák vagy a maszkok.

A legtöbb alkalommal az ivermectin nevű gyógyszerrel kapcsolatban merül fel ilyen vita, ugyanis sok bizonyíték utal rá, hogy ez jó eredményt ért el többek között Mexikóban és Argentínában, a CDC és a WHO azonban nem vizsgálja rendesen.

Erről Dr. Pierre Kory és Bret Weinstein beszéltek, többek között a Joe Rogan Experience nevű népszerű podcastben, ahol kifejtették, hogy sok olyan eset fordult elő, amikor az ivermectin puszta említése már tiltást vont maga után.