Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,975 $

Az ország fele zivatarra, a másik fele hőségre kap riasztást szerdán

Meglehetősen eltérő lesz az időjárás az ország egyes pontjain, egy valamiben van közös metszet, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki mindenhova.

...svg content...Szivárvány zápor után a nagykanizsai Csónakázó-tónál 2020. október 18-án este. MTI/Varga György
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint az Időkép is arról beszámolt, szerdán egy gyenge hidegfront miatt a napos idő átmenetileg korlátozott lesz, gomolyfelhők fogják megzavarni, amelyekből helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak.

Az előrejelzések szerint hajnalban 14-20, délután pedig 29-35 fok közötti hőmérséklet várható, mindeközben pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat több figyelmeztetést is kiadott, mint ahogyan a Met.hu oldalán is látható.

Az ország nagyobb felére az OMSZ zivatar miatt adott ki riasztást szerdára, elsősorban a Nyugat-Dunántúlra és az Északi-középhegység térségére. Mindeközben Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyékre a hőség miatt adtak ki figyelmeztetést.

Az Időkép jóslata szerint csütörtökön sok lesz a napsütés, mindössze kevés helyen fordulhat elő fátyol- és gomolyfelhőzet, miközben említést érdemlő mértékű csapadékra nem lehet számítani, maximum északias szélre. Csütörtökön hajnalban 12-19, délután 29-35 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Péntekre vonatkozóan többnyire napos időre lehet számítani, mindössze néhol nyugaton fordulhat elő rövid ideig zápor és zivatar. Mint az Időkép is jelzi, várhatóan 28 és 34 fok között fok alakulni a csúcshőmérséklet.

A hétvége azonban nagyon kemény lesz a kánikula szempontjából, ugyanis míg elszórtan várhatóak mindössze záporok és zivatarok, addig szombaton 30-35, vasárnap 30-36 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Orbán Viktor határozott választ adott a Magyar Péter-vitára

A magyar miniszterelnök határozott választ adott arra a kérdésre, hogy fog-e vitázni Magyar Péterrel, a Tisza Párt vezetőjével.