Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,975 $

Sajtó: rendkívül súlyos korlátozások várnak az oltatlanokra Németországban

Kiszivárgott egy dokumentum a sajtóban, melynek értelmében több változást életbe fog léptetni a német szövetségi kormány, ami az oltatlanokra nézve tartalmaz igen komoly szigorításokat.

...svg content...Angela Merkel német kancellár a kabinet heti munkaülésén a berlini kancellári hivatalban 2021. május 19-én. MTI/EPA/Getty Images/Maja Hitij
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A Der Spiegel birtokába jutott dokumentum tanulsága szerint az őszi járványhullám megfékezése érdekében több javaslatot fognak tenni, egyrészt azt a nyomatékos kérést, hogy mindenki oltassa be magát, akinek ajánlott a vakcina.

Életbe fogják léptetni az úgynevezett AHA-szabályt is, amely az Abstand, Händehygiene, Atemschutzmaske szentháromságából összetevődő akroníma. Habár németül nem ismerős sokaknak, magyarul már az első naptól kezdve jól tudjuk: távolságtartás, kézmosás és maszkviselés. Soron kívül Videón Mbappé újabb gólja és gólpassza, simán nyert a Real Madrid

Az oltatlanokra nézve azonban komoly szigorítások jönnek, ugyanis akiket nem oltottak be, azoknak egy 24 vagy 48 órásnál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatniuk, hogy ugyanolyan életet éljenek, mint a koronavírus-vakcinát felvevő németek.

Csakis teszttel fogják beengedni őket ugyanis a kórházakba, idősotthonokba, éttermekbe, beltéri sport- és kulturális eseményekre, szálláshelyekre, templomi misékre, valamint olyan helyekre, ahol testi kontaktussal járó szolgáltatást nyújtanak (körmös, masszőr, stb.).

A legnagyobb hír pedig, amit a német lap is kiemelt a címében, hogy októbertől várhatóan fizetőssé teszik a PCR-teszteket, ami az eddigiek során ingyenes volt Németországban. Csak azok fognak mentességet kapni, akiknek nem ajánlják az oltást, valamint a várandós nők és a 18 év alattiak.

Változtatni fognak az adatok értelmezésén is innentől kezdve, hogy megállapítsák a helyzet súlyosságát. Mostantól ugyanis a kórházi ápoltak számát vehetik elsősorban figyelembe a fertőzöttségi ráta megállapításakor.

Habár erről nincs részletes tájékoztatás, de a hétnapos fertőzötti átlag mellett a súlyos megbetegedések számát és az egészségügyi rendszer leterheltségét is figyelni fogják. Ezen felül az utolsó javaslat az lesz, hogy felkérik a Bundestagot a szeptember 11-én lejáró rendkívüli állapot meghosszabbítására.

Orbán Viktor határozott választ adott a Magyar Péter-vitára

A magyar miniszterelnök határozott választ adott arra a kérdésre, hogy fog-e vitázni Magyar Péterrel, a Tisza Párt vezetőjével.