Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,37 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
454,96 Ft
Bitcoin
57,519 $

Több mint egymillió lopott bankkártya adatait használhatjuk ingyen

A dark web fórumaira olyan hitelkártyák adatai kerültek fel nemrégiben, amelyeket ingyenesen lehet használni.

Twenty20
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Bleeping Computer hírportál értesülései szerint több mint egymillió lopott bankkártya adatai kerültek fel a világháló sötét bugraiba. A kártyákat minden bizonnyal 2018 és 2019 között tulajdonították el, a többségükön a mai napig található némi pénz.

Az ellopott adatok körülbelül 20 százaléka még használható, viszont még legalább félmillió kártya lehet, amelyek alkalmasak jogosulatlan internetes fizetésre, és még nem kerültek letiltásra. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

A kártyaadatokat főleg adathalász, phishinggel működtetett weboldalakon keresztül, illetve üzletek fizetési termináljaira feltelepített vírusokkal és kártevőkkel szerzik meg a kiberbűnözők.

A mostani szivárgásban több mint ötszáz bank érintett, magyar pénzintézet azonban nem szerepel a sértettek listáján, így a hazai felhasználók részben fellélegezhetnek.

Ha mégis úgy éreznénk, hogy az elmúlt hónapokban furcsaságok történtek a hitelkártyáink körül, mindenképpen keressük fel az Am I Breached nevű honlapot, valamint kérjünk segítséget bankunktól.

Öltözködése és nézetei miatt 11 év börtönt kapott egy nőjogi aktivista Szaúd-Arábiában

Manahel al-Otaibit végül „terrorista bűncselekmények” címén ítélték el.

Közel 20 kiló marihuánát küldtek Madridból Budapestre, lebukott egy 26 éves férfi

Illegális küldemény érkezett Madridból Budapestre, amit a rendőrség sikeresen lefülelt, ennek a drogszállítmánynak már biztosan annyi.