Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

Hivatalos: Messi a PSG-nél folytatja a pályafutását (videó, képek)

Történelmi pillanatoknak vagyunk szemtanúik, ami normál körülmények között nem jöhetett volna létre, de a gazdasági kérdések mindent megváltoztattak.

Fotó: Unsplash/Moahad Saqib
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Messi 34 éves korára jutott el odáig, hogy több mint húsz év után ismét klubot váltson, ugyanis 2000-ben érkezett meg Európába, elhagyván Argentínát, ahol a Newell’s Old Boys játékosa volt, még gyerekként.

A katalán akadémián 2003-ig nevelkedett, majd profiként a Barcelona C és a Barcelona B csapatában is lehetőséget kapott. 2004-ben mutatkozhatott be a felnőttek között, ahol történelmet írt, és mindent megnyert, amit csak lehetett. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Többszörös aranylabdásként, BL-győztesként csak az járt a fejében, hogy a Barcelonában fejezze be a pályafutását. Ugyan tavaly nyáron volt egy kisebb kisiklás, amikor távozni akart, ami főként az akkori elnök által generált helyzetnek volt köszönhető.

Később minden sokkal ideálisabbá vált, és amikor már úgy tűnt, hogy a hónapokig tartó tárgyalások sikeresen érnek véget, jött a sokkoló bejelentés, miszerint a Barcelona és Messi külön utakon folytatják további a gazdasági kérdések miatt.

Messi még az 50%-os fizetéscsökkentést is felajánlotta, de ez sem volt elegendő, és azon a ponton már nem volt visszaút. Noha voltak bizonyos pletykák, miszerint a Barca tett még egy utolsó ajánlatot, ezt gyorsan tagadták.

Alig pár nap kellett ahhoz, hogy a PSG megállapodást kössön Messivel, aki Párizsban is rengeteg pénzt fog keresni, évi körülbelül 35 millió eurót, plusz ott vannak a bónuszok és az egyéb más kiegészítések.

Nem egy barátja játszik a PSG-ben, köztük Neymarral, akivel mindig is imádott együtt játszani a Barcában, de a brazil világsztár Párizsba költözött. Ha nem is a tervek szerint, de most újra csapattársak lettek, miközben az ősi rivális Real Madrid csapatkapitánya, Ramos szintén a keret tagja lett. Neymar annyira várta Messit, hogy még a mezszámát is felajánlotta neki, amit nem fogadott el, de így is kiszivárgott, hogy melyik szám lehet a befutó.

A tervek szerint Mbappét is megtartja a PSG, nem engedi el a Real Madridhoz, így a francia még legalább egy évig Messi csapattársa lehet, ami talán meggyőzheti arról, hogy hosszabbítson. A keret minden eddiginél erősebb, kezdve Donnarumma leigazolásával, akit a világ legjobb kapusának tartanak, de már Hakimi és Wijnaldum is a PSG játékosa.

Messi két esztendőre írt alá az új klubjánál, és azt is megerősítették, hogy a szerződés tartalmaz egy hosszabbítási opciót további egy szezonra. Az argentin elmondta, alig várja, hogy Párizsban megkezdhesse az új fejezetét a karrierjében, és úgy érzi, a klub és annak elképzelései tökéletesen megfelelnek az ambícióinak. Emellett azzal is tisztában van, hogy milyen tehetségesek a csapattársai és a stáb. Eltökélt szándéka, hogy valami nagyszerűt alkosson a csapat színeiben a klub és a szurkolók számára.

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál kórháznál

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátorában találtak rá az újszülött kislányra.