Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,50 Ft
Euró
386,92 Ft
Font
450,15 Ft
Bitcoin
62,558 $

Tizenhatan haltak meg villámcsapások következtében egy esküvőn

Helyi tisztviselők beszámolója szerint tizenhatan hunytak el egy esküvőn Bangladesben, miután rövid időn belül több villám is lecsapott a helyszínre.

Fotó: Illusztráció/Flickr/Schneider Lein
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az egyik helyi kormánytisztviselő elmondása szerint az eset a folyóparti Shibganj városában történt, ahol az esküvői buli résztvevői pont menedéket kerestek a súlyos vihar elől, amikor a villámok lecsaptak – adta hírül az AFP hírügynökség.

A tisztviselő elmondása szerint az eset következtében 16 ember vesztette életét, a tragédia pillanatában pedig a mennyasszony nem volt jelen a helyszínen. Nem ez az első eset, hogy Dél-Ázsiában életét veszti valaki villámcsapásban, évente több száz ilyen eset történik.

A hivatalos statisztikák szerint például 2016-ban több mint 200 ember vesztette életét villámcsapás következtében, köztük volt egy májusi nap, amikor 82-en hunytak el – bár sok szakértő szerint a hivatalos adatok így sincsenek megfelelően rögzítve.

Nagyban növeli az ehhez hasonló tragédiák valószínűségét az erdőirtás, éppen ezért a bangladesi hatóságok több százezer pálmafát ültettek, hogy ezt visszaszorítsák, valamint a klímaváltozás hatását némileg enyhítsék.

Az elmúlt napok során egyébként nagyon súlyos monszunok sújtják Bangladest, amely a délkeleti Cox’s Bazar tartományban 20 halálos áldozatot követelt, köztük hat Rohingja menekült életét.

Megvalósul Vitézy kívánsága, élőben vitázhat Karácsonnyal a Partizánban

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely élő adásban feszülhet egymásnak, ami az elmúlt időszak egyik legnézettebb műsora lehet, míg Szentkirályi Alexandra valószínűleg nem lesz ott.