Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,516 $

Küldetés teljesítve, nyert a Ferencváros a Bajnokok Ligájában a Slavia Praha ellen

A Ferencváros hazai pályán küzdhetett meg a továbbjutásért az első mérkőzésen a Slavia Praha ellen, akik az eddigi legnagyobb nevű ellenfelük volt az idei BL-kiírásban.

Fotó: Aissa Laidouni (b) és Miha Blazic, a Ferencváros, valamint Jan Kuchta, a Slavia Praha játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. augusztus 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Ferencváros az idei év egyik legfontosabb mérkőzését nyerte meg, ráadásul egy igen nagynevű ellenfél ellen, akiknek bőven van tapasztalatuk a nemzetközi kupákban. A magyar bajnok nem foglalkozott az esélyekkel, csupán végig hitt abban, hogy legyőzheti a cseh csapatot.

Egy meglehetősen izgalmas, eseménydús és látványos mérkőzést láthattak azok, akik kilátogattak a Groupama Arénába, vagy figyelemmel követték az M4 Sport közvetítését, ahol élőben sugározták az eseményt. Soron kívül Jakab Péter pártja már biztosan nem indulhat az EP-választáson

Röviddel az első félidő vége előtt David Zima nagy szívességet tett, akinek az öngóljával megszerezték a vezetést a magyarok, majd rögtön a második játékrész elején ismét megzörrent a csehek hálója. Ezúttal Igor Kharatin volt eredményes, büntetőből, így már kétgólosra nőtt az előny.

Így tért vissza az Eb-n szívrohamot kapott Christian Eriksen (videó)

Több gól már nem született a mérkőzésen, ami azt jelenti, hogy a Ferencváros egészen kiváló helyzetből várhatja a visszavágót, és ha ott is hasonlóan jól alakulnak a dolgok, egy lépésre kerülhetnek attól, hogy újra ott legyenek a BL-csoportkörben.

A visszavágót a következő héten kedden rendezik meg Csehországban, ami szintén rendkívül izgalmasnak ígérkezik, és valószínűleg a csehek megkettőzött erővel fog rohamozni, mert ma még csak szerencséjük sem volt. A Ferencváros azonban megérdemelten harcolta ki az előnyt, és csattanós választ adott a korábbi kritikákra.

Ha a harmadik kört is sikeresen abszolválja a Ferencváros, abban az esetben a svájci Young Boys, vagy a román CFR Cluj lesz az ellenféle. A negyedik kör után pedig következhetne a csoportkör, tele igazi sztárcsapatokkal és világsztárokkal.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.