Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,04 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
63,911 $

Úszószövetség elnöke: Cseh László minden idők legszerethetőbb magyar sportolója

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke élő legendának nevezte a tokiói olimpián utoljára úszó Cseh Lászlót, aki visszavonul az aktív sporttól.

Fotó: A későbbi hetedik Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 30-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Cseh László július 30-án jelent meg utoljára aktív versenyzőként a medencében, ezzel pedig nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy egy korszak zárult le: a két nagy rivális, Michael Phelps és Cseh László már csak a múlt boldog emléke.

Wladár Sándor szerint Cseh László az egyetemes magyar úszósport kitörölhetetlen alakja, aki felsorolhatatlanul sok sikerrel a háta mögött a sportág eddigi 110 éves történetében egy külön fejezetet érdemel. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Mint az elnök az InfoRádiónak is elmesélte, néhány évvel ezelőtt csináltak egy országos felmérést 60 ezer résztvevővel, amelyben egyrészt arra voltak kíváncsiak, hogy ki volt a legeredményesebb és ki volt a legszerethetőbb magyar sportoló.

A válaszadók többsége, mintegy 90 százaléka egyébként legeredményesebbnek Egerszegi Krisztinát jelölték meg, viszont Cseh László toronymagasan a legszerethetőbbnek bizonyult: 60 ezerből 52 ezer válaszadó azt mondta, hogy Cseh a legszerethetőbb.

Wladár felidézte, hogy Cseh olyan alakja volt a magyar úszósportnak, aki mindig hitt a kőkemény munkában, valamint a körülötte lévő emberekben, sohasem magyarázkodott vagy kereste a kifogásokat, hanem tette a dolgát.

Az elnök szerint mutatja Cseh László sportemberi nagyságát, hogy az országos bajnokságon még erősen kérdéses volt, hogy egyáltalán tudja-e kvalifikálni magát az olimpiára, addig az Európa-bajnokságon megmutatta, hogy erre igenis képes.

Áttörés jöhet a bőrrák kezelésében, mRNS-vakcina és gyógyszer segíthet a leküzdésében

Az oltás minden egyes betegre személyre szabottan, az adott rákos megbetegedés ellen irányul.