Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Rusvai szerint augusztusban emelkedhetnek a koronavírusos esetszámok

A szakértő szerint bár jó hír, hogy szerdán nem volt halálos áldozata a vírusnak, a szennyvíz koronavírus-koncentrációjának emelkedése baljós előjel.

Fotó: Unsplash/Matteo Jorjoson
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hét helyszínen is emelkedést mutatott a koronavírus koncentrációja a szennyvízben, ami azt jelenti, hogy innentől kezdve folyamatos emelkedés várható – mondta a Magyar Hírlap megkeresésére Rusvai Miklós virológus. A szakember hozzátette, mindez azt mutatja, hogy legkésőbb szeptemberben elkezdődhet az esetszámok emelkedése.

Rusvai meglátása szerint augusztusban fokozatosan emelkedik majd az esetszám, a meredek emelkedés pedig az iskolakezdés, a szabadságolási periódus végén várható, amikor sokan hazajönnek külföldről, a gyerekek visszamennek az iskolába, és a közösségi találkozások száma megnövekszik. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A korlátozásokkal kapcsolatban a szakember úgy vélekedik, a magas, hatvan százalék fölötti átoltottságú országok, mint az Egyesült Királyság és Izrael esetében is megfigyelhető, hogy újabb intézkedéseket kell bevezetniük, mert emelkedni kezdtek a fertőzöttségi számok.

Habár ennek sokan nem fognak örülni, de Rusvai szerint a maszkviselés hamarosan visszatérhet, amit elsősorban a bevásárlóközpontokban, a tömegközlekedési eszközökön, illetve a zárt helyeken vezethetnek majd be. A következő lépés nagy eséllyel a védettségi igazolvány visszavezetése lenne a zárt téri eseményeken és sporteseményeken, bizonyos események tekintetében pedig akár a létszámkorlátozás is életbe léphet.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.