Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

Egyre magasabb a kórházak adóssága, ezt már a betegek is érzik

A magyar kórházak adósságállománya júniusban elérte a 41, 5 milliárd forintot, melynek legnagyobb részét a magánszolgáltatókkal szemben fennálló tartozások teszik ki.

Fotó: Unsplash/Adhy Savala
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

„A covid vette át a normál kórházi ellátás szerepét, ráadásul ez nem is egy drága betegség”

mondta Rásky László, Orvostechnikai Szövetség főtitkára az ATV-nek.

Az EMMI államtitkára a parlamentben azt mondta, elsősorban a covid miatt nőtt a kórházak adóssága. Meglátása szerint szoros az összefüggés, a halasztható műtétek minimálisra csökkentek, ezzel szemben az adósság minden évben jellemző tényező. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Rásky megosztotta, hogy évtizedes struktúrák vannak életben a finanszírozás tekintetében: a koronavírus-járvány előtt is alulfinanszírozottak voltak a kórházak, de a betegség elleni terápiás kezelések magas ára miatt ez csak tovább fokozódott.

Rásky azt reméli, hogy a betegek nem érzik a kórházak hatalmas adósságát, esetleg csak akkor ha egyes műtéteket el kell halasztani, mert hiányoznak alapfelszerelések. A szakember azonban elismerte, hogy túl azon, hogy ez a vállalkozásokra is megy, a nap végén a betegek sínylik meg a finanszírozási problémákat.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.