Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Koronavírus – új szabályok születtek az EU-s tagországokban

Az Európai Unió tagországaiban el akarják kerülni a hatóságok a koronavírus-járvány negyedik hullámát a turisztikai szezonban, ezért kemény rendeleteket vezettek be.

MTI/EPA/Sascha Steinbach
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Írországban a vendégek kizárólag EU-s oltási igazolvánnyal mehetnek a vendéglátóhelyek beltéri részeibe, ami nem jó hír a kocsmárosoknak, ám így legalább nyitva lehetnek, amit a vendégeik már egy ideje hiányoltak – írta az Euronews.

Olaszországban augusztus 6-tól kezdődően zöld kártyára lesz szükségük az állampolgároknak, ha edzőtermeket vagy vendéglátóhelyeket szeretnének beltérben meglátogatni. Kártyák csak az kap, aki beoltatta magát covid elleni vakcinával, vagy átesett a betegségen, vagy negatív koronavírustesztet produkált. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Franciaországban ugyanez a helyzet, itt még a tömegközlekedés igénybevételét is oltottsághoz kötötték, a parlament heves tiltakozások és több százezres tüntetések ellenére is elfogadta az új rendeletet, amivel Emmanuel Macron államfő szerint a covid-járvány negyedik hullámát akarják elkerülni.

Hollandiába augusztus 8-tól csak teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírusteszttel lehet belépni. A szabály idáig csak az Andorrából, Ciprusról, Portugáliából és Spanyolországból beutazók esetében volt érvényes, augusztus nyolcadikától azonban minden unión belül utazót érint. Aki nem rendelkezik megfelelő dokumentációval arra 95 eurós pénzbírságot szabnak ki.

A belga kikötőkben kikötő bármilyen nemzetiségű tengerész védőoltást kaphat. Belgium az első ország, amely ezt a stratégiát alkalmazza, elkerülendő, hogy fertőzéses esetek miatt a hajók sokáig álljanak a kikötőkben, ami jelentős késéseket okoz a nemzetközi áruszállításban – írta a lap.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.