Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Bicskával, késsel és boxerral rabolt ki felnőtteket és gyerekeket egy 17 éves fiatalkorú

Felfegyverkezve elkövetett rablás és többrendbeli zsarolás miatt kell felelnie annak a fiatalkorúnak, akivel szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt, mert az utcán leszólított gyermekkorú áldozatát késsel kirabolta.

Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ugyeszseg.hu szerint az elkövetéskor 17 éves fiatalkorú a felnőttkorú fivérével együtt 2020. május 20-án estefelé Kiskunhalason egy férfi nyomába szegődött és őt közrefogva gyalogoltak, miközben a fiatalkorú jól láthatóan egy csukott bicskát csúsztatott a zsebébe.

Ezután a férfitől pénzt kértek, majd amikor látták, hogy tárcájában az átadni szándékozott 500 Ft-on kívül 10 ezer forintos bankjegy is van, folytatták a követelőzést. A sértett, hogy szabaduljon tőlük, további 2 ezer forintot adott nekik. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A következő hetekben a fiatalkorú fényes nappal bicskát vagy boxert mutogatva egymaga további három járókelőt kényszerített arra, hogy pénzt adjanak neki.

Ha a leszólított áldozat a kérés alapján nem mutatott hajlandóságot, a fiatalkorú rövid időre elővette a bicskáját, jelezve, hogy van nála, majd a bicskát visszatéve a zsebébe, kitartóan folytatta a követelőzést. Volt, akit egészen hazáig kísért.

Egy alkalommal gyermekkorú áldozatára kést fogott és közben felszólította, hogy mutassa meg, mennyi pénz van nála. Mivel a sértett nem akarta elővenni a tárcáját, a fiatalkorú vádlott megfenyegette, hogy „levágja a nyelvét”, „kiviszi az erdőbe és kinyírja”. A fenyegetés hatására a sértett elővette a pénzét és átadta a rablónak.

Az ügyészség a fiatalkorút felfegyverkezve elkövetett rablás és többrendbeli zsarolás bűntettével vádolja. A különös visszaeső felnőttkorú társának is zsarolás miatt kell felelnie. Mindkettejükkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség azzal, hogy a felnőtt vádlott feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.