Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Orbán Viktor nem enged Brüsszelnek, kitart a gyermekvédelmi törvény mellett

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt, és több fontos témát is érintett.

...svg content...Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Orbán először a gyermekvédelem kapcsán kiírt népszavazásról beszélt, amire szerinte amiatt van szükség, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot. A kormány egy 54 oldalas dokumentumot kapott Brüsszelből, amin belül a gyermekvédelmi törvény megváltoztatását kérik.

Magyarország első embere hangsúlyozta, két lehetőség van: engedünk vagy nem. Orbán ismét kiemelte, hogy mivel a gyermekeinkről van szó, nem engedhetnek Brüsszel nyomásának. A miniszterelnök tudomásul veszi, hogy Nyugat-Európában milyen módon zajlanak a dolgok ezen a területen, amikből ki akarnak maradni, de azt nem engedik, hogy Brüsszel beleszóljon abba, hogy a magyar emberek milyen módon használják fel a szülői szabadságot.

Az 54 oldalas dokumentumból az is kiderül, Brüsszelben többek között azt akarják, hogy LMBTQ-aktivisták tarthassanak előadásokat az iskolákban. Orbán elfogadhatatlannak tartja azt a fajta zsarolást, amit velük szemben engednek meg maguknak a brüsszeliek, kezdve az uniós pénzek kifizetésének késleltetésével.

„Zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak”, késleltetik a kifizetéseket, így miután a gyermekeink jövője a tét, nem engedhetünk – idézte az MTI Orbánt.

A helyreállítási terv elhúzódása ellenére is beindulnak a programok Magyarországon

A miniszterelnök biztos abban, hogy meg fogják nyerni ezt a csatát, akárcsak tették azt korábban a migráció megakadályozásában. Orbán arra kéri az embereket, hogy minél többen vegyenek részt a népszavazásban, amivel meg akarják erősíteni a gyermekvédelmi törvényt, mely már korábban elkészült. „Aki otthon marad, rábízta a többiekre.” – mondta Orbán, aki szerint nincs értelme a népszavazás bojkottálásának, így ezek az emberek azokra bízzák a kérdés megválaszolását, akik igent mondanak a szavazásra.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.