18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Megerőszakolta kiskorú nevelt gyermekét egy veszprémi férfi

A 32 éves férfi két alkalommal, ittas állapotban bántalmazta szexuálisan nevelt gyermekét.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jörg Husemann
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Veszprém Megyei Főügyészség a szexuális erőszak súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat azzal a 32 éves férfival szemben, aki az egyik Veszprém megyei faluban a kiskorú nevelt gyermeke sérelmére követett el szexuális erőszakot.

A vádirat szerint a nevelőapaként a serdülőkorú lány hozzátartozójának minősülő férfi 2020 októberében, két esetben, mindkétszer ittas állapotban követte el cselekményét a COVID-19 járvány miatt tanulmányait távoktatásban folytató, s ezért otthon tartózkodó gyermekhez. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A vádlott alkalmi munkákat vállalt, így amikor nem dolgozott, a lakásban tartózkodott, míg házastársa a rendszeres munkavégzése miatt eljárt otthonról. A férfi ezt a helyzetet használta ki, amikor először október elején ittasan bement nevelt lányának szobájába, s meg nem engedett módon közeledett hozzá.

Cselekményével a sértett könyörgésére felhagyott, s kiment a szobából, mintegy tíz nappal később azonban meg akarta ismételni tettét, melynek ez alkalommal a lány kérése ellenére csak az anya váratlan hazaérkezése vetett véget – olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség ugyeszseg.hu oldalon megjelent közleményében.

A sértett a családi viszály elkerülése érdekében, korábban nem mert édesanyjának beszámolni a történtekről, aki azonban a második esetnél tetten ért házastársát felelősségre vonta, és elküldte az otthonukból.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabását, ezen túl a közügyektől és minden olyan foglalkozástól, egyéb tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltását indítványozta a férfinak, melynek keretében kiskorú személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

A vádlott előkészítő ülésen történő beismerése esetére az ügyészség a szabadságvesztés tartamát illetően arra tett indítványt, hogy a Veszprémi Törvényszék a vádlottat 11 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélje.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.