Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

Rövidesen Magyarországra is elérhet az árhullám, Nagybajcsnál már készülnek

Súlyos áradások sújtják Nyugat-Európa több régióját, elsősorban Németországot és Belgiumot, amely közel 200 ember halálához és több milliárd eurós károkhoz vezetett.

...svg content...Rendőrök túlélők után kutatnak a megáradt Ahr folyó felett átívelő, sárral, iszappal és hordalékkal elöntött hídak egyikén a Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Altenahr településen 2021. július 18-án. A Németország északnyugati tartományait sújtó áradásoknak legalább 157 áldozata van. MTI/AP/DPA/Boris Rössler
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Ennek fényében aggasztó, hogy néhány nappal a német áradásokat követően a Duna vízszintje is elkezdett emelkedni Pozsonynál, így az árveszély néhány napon belől Magyarországra is elérhet – írja a Telex.

A Vízügy honlapja szerint ebből kifolyólag estére Rajkánál és Dunaremeténél első fokú, Nagybajcsnál és Gönyűnél pedig másodfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Ráadásul meglehetősen vészjósló tendenciákat lehet látni, ugyanis vasárnap délután még csak 241 centiméter volt a Duna szintje Esztergomnál, ma reggelre viszont már 357 centiméterre emelkedett.

Mint a hírportál is kiemeli, az Országos Vízjelző Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint keddre vagy szerdára várható az emelkedés tetőzése.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.