Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,598 $

Megállíthatatlanul dübörög a magyar ipar

Január és május között 18,1 százalékkal nőtt a termelés a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Májusban az ipari termelés 39,1 százalékkal haladta meg a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések miatt egy évvel korábbi alacsony szintet, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 40,2 százalékkal emelkedett – írta az MTI.

Az előző hónaphoz viszonyítva 3,4 százalékos volt a kibocsátás szezonálisan és munkanappal kiigazított emelkedése – erősítette meg az előzetes adatokat második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Soron kívül Felmérés: ez aggasztja most a legjobban az 50 év feletti korosztályt

Az iparon belül döntő súlyt képviselő feldolgozóipar termelése 40,6 százalékkal nőtt, a jelentős bővüléshez a feldolgozóipar minden szakága hozzájárult. Átlagon felüli volt a járművek és a villamosberendezések gyártásának növekedése, míg a legkevésbé a gyógyszergyártás emelkedett – tette hozzá a hivatal.

Az ipari export volumene 37,0 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A feldolgozóipari exportértékesítés 32 százalékát képviselő járműgyártás kivitele 67,6, a 14 százalékos súlyú számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásáé 22,3 százalékkal szárnyalta túl a tavaly májusit.

Az ipar belföldi értékesítése 25, a feldolgozóiparé 28,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.

Az év első öt hónapjában az ipari termelés 18,1 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakával összevetve.

Kispadon kezd Szoboszlai a Tottenham ellen

Szoboszlai Dominik a Tottenham ellen léphet pályára az Anfield Roadon a Liverpool színeiben, és már a kezdő is ismert.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.