Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,30 Ft
Euró
396,92 Ft
Font
475,70 Ft
Bitcoin
63,959 $

Szakértők: Már nem kérdés, hogy lesz negyedik hullám is

Negyedik hullám biztosan lesz, így tehát nem az a kérdés, hogy mikor, hanem, hogy milyen súlyos lesz.

...svg content...Fotó: Unsplash/Roman Grachev
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A negyedik hullámnál nem az a kérdés, hogy megérkezik-e, hanem az, hogy mikorra számítanak rá a magyarországi szakemberek, legyen szó virológusról, genetikusról vagy éppen járványok modellezésre szakosodott fizikusról – hangzott el az RTL Híradó riportjában.

„Ez a hétvége volt a legjobb, innentől exponenciálisan emelkedni fog a járvány” Soron kívül Videón Gyurcsány Ferenc ordibálása a parlamentből

– fogalmazott a járványok modellezésével is foglalkozó Vattay Gábor.

A fizikus, aki a környező országok járványügyi adatai alapján jutott erre a következtetésre, szeptember elejére a jelenlegi számok tízszeresére számít.

Rusvai Miklós virológus is úgy látja, a negyedik hullám enyhítését két lépéssel lehetne elősegíteni: először a harmadik körös oltások lehetőségének megteremtésével, mert a februárban, márciusban oltottaknak az immunitása gyengülhetett, főként az egészségügyi dolgozók esetében.

Boldogkői Zsolt azonban úgy véli, a harmadik oltások beadása másodlagos probléma, a genetikus-virológus inkább azonnali hatállyal beoltatná azokat, akik még egyáltalán nem kaptak vakcinát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország, de figyelemmel kísérik a járványügyi adatokat és ha a nemzetközi és hazai orvostudomány egyöntetűen javasolni fogja, akkor készülnek a harmadik oltások beadására is.

Megkezdődött Marine Le Pen és párttársainak pere a párizsi büntetőbíróságon

Feltételezett fiktív uniós állások, valamint európai parlamenti juttatások törvénytelen felhasználása miatt állnak bíróság elé az érintettek.