Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Újabb két esetben azonosították a kappa variánst Indiában

Nem most bukkantak először a delta plusz és a kappa variánsokkal fertőzőtt mintákra Uttar Pradesben.

Fotó: Unsplash/National Cancer Institute
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A koronavírus erősen fertőző kappa variánsát fedezték fel két esetben az indiai Uttar Pradesben a minták genomszekvenálásával – közölte az ország északi területén fekvő államának kormánya. 

A hivatalos közlemény szerint az úgynevezett delta plusz változatra 107 mintában találtak rá – írja az NDTV. A nyilatkozat hozzátette, hogy Yogi Adityanath főminisztert tájékoztatták a fejleményekről.  Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

“Egyik változat sem új az államban. A genomszekvenálás lehetőségeit azonban tovább növeljük Uttar Pradesben” – áll Yogi Adityanath főminiszter Covid-ülése után kiadott közleményében. 

A delta plusz variánst először az indiai Mahárástra állam négy körzetében, összesen húsz fertőzött szervezetében azonosították júniusban, nevét onnan kapta, hogy a koronavírus delta változatának egy mutációja.

A genomszekvenálás nagyon fontos szerepet játszik a SARS-CoV-2 mutációinak azonosításában, jellemzésükben, és a járvány terjedésének nyomon követésében. 

Amit Mohan Prasad, Uttar Prades egészségügyi főtitkáre egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy az államban korábban is azonosították már a kappa variánst. „Nincs ok az aggodalomra. Ez a koronavírus egy variánsa, a kezelése lehetséges” – nyilatkozta a főtitkár.

Annak ellenére, hogy Indiában csillapodni látszik a koronavírus-járvány súlyos második hulláma, az állami és helyi kormányok figyelemmel kísérik a fejleményeket a magas fertőzőképességű alfa, delta és kappa variánsok terjedése miatt.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.