Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,745 $

Maszkviselésre való felszólítás miatt sértegették a rendőröket, másfél év börtönbüntetést kaphatnak

Vádat emeltek egy 46 éves férfi és 45 éves felesége ellen, akik aljas módon sértegették a velük szemben intézkedő egyenruhásokat és katonákat.

...svg content...Unsplash
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 46 éves férfi és a 45 éves nő 2020 novemberében (az iskolabezárást követően pár nappal) Győrben, a közterületen nem viseltek maszkot, amiért az együtt járőröző rendőr és két honvéd igazoltatta őket – írta az ugyeszseg.hu.

Az igazoltatás során a terheltek flegmán, agresszíven viselkedtek, nem voltak hajlandók felvenni a maszkot, majd szidalmazni kezdték a velük szemben intézkedőket, trágár szavakkal illeték őket.

Mivel a becsületsértő kifejezések használatára a járőrök hivatalos eljárása alatt került sor, ezért a cselekmény közvádra üldözendő, így az ügyészség a terheltek ellen – a sértettek számához igazodóan – három rendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat. Velük szemben egy év hat hó szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Váratlan döntetlen született az Újpest-Eto meccsen

Az Újpest nem tudta otthon tartani a 3 pontot a Győri ETO ellen az NB1 8. fordulójában, ami egyértelműen csalódás az újpestiek számára.