Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,11 Ft
Euró
388,72 Ft
Font
453,82 Ft
Bitcoin
60,594 $

Miami-épületomlás: újabb holttestek kerültek elő, nőtt az áldozatok száma

Miközben a romokat takarítják a szakemberek Miamiban, újabb áldozatokra bukkannak, akiket már nem lehetett megmenteni.

Fotó: Twitter/Daniella Levine Cava
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Csütörtökön jelentették be, hogy befejezték a keresési- és mentési műveleteket az áldozatok után, miután már minimális esély sem maradt arra, hogy bárkit is élve hozzanak fel a felszínre a roncsok alól.

Több mint két hét telt el a lakóház összeomlása óta, és számos áldozatot azonosítottak. Miami polgármestere ígéretet tett arra, hogy megpróbálnak mindenkit megtalálni és azonosítani az áldozatokat. Soron kívül Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

A New York Post beszámolója szerint a halálos áldozatok száma időközben 79-re emelkedett, és 61 embert még mindig keresnek. Tizenhat nappal a katasztrófa után gyakorlatilag minden halvány remény elfogyott arra, hogy bárki is életben maradt a hatalmas törmelékek alatt.

A helyreállítások munkálatok nagyon gyorsan haladnak, hogy a családok minél hamarabb megkezdhessék a gyászt, hiszen továbbra is több mint hatvan emberről tudni, akiknek a testét nem találják.

Legutóbb egy nap alatt 15 áldozatot emeltek ki, akik azonosítás alatt vannak, majd ezt követően értesítik a családtagokat. A helyszínen minden percben zajlanak a munkálatok, hogy a lehető leggyorsabban be tudják fejezni azokat.

Már legkevesebb hat olyan családról tudni, akik keresetet nyújtottak be a történtek miatt, de várhatóan ezt sokkal többen fogják megtenni. A háttérben nyomoznak a katasztrófa körülményeiről, és az állam tisztviselői pénzügyi segítséget ígértek az áldozatok családjainak.

Az összeomlás pontos oka egyelőre tisztázatlan, de korábban egy mérnök jelentős szerkezeti károkat jelzett, amiket egyes jelentések szerint a városi építésügyi tisztviselők 2019-ben figyelmen kívül hagytak.

Szintén a héten jelentették be, hogy Paraguay firts ladyjének egyik testvére, férje és egyik gyermeke is a romok között talált áldozatok között vannak. A csodával határos módon pénteken, két héttel az összeomlás után egy macskát élve mentettek ki a romok alól. A WSVN szerint az állat a kilencedik emeleten lakott, és túlélte a katasztrófát.