Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Több mint 40 milliárd forint bónusz ütheti a WizzAir fejének markát

A csaknem 41.3 milliárd forintos jutalom feltétele, hogy a magyar vonatkozású légitársaság részvénypiaci értéke megduplázódik a következő 5 évben.

Fotó: Unsplash/Markus Winkler
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Több tízmilliárd forint értékű jutalom ütheti Váradi József, a WizzAir vezérigazgatójának markát, ha a következő öt évben sikerül a légitársaság részvénypiaci értékét több mint kétszeresére növelnie – írja a Napi.hu az Airportalra hivatkozva.

A százmillió fontos, vagyis körülbelül 41.3 milliárd forintos bónusz feltétele, hogy a fapados légitársaság értékpapírjainak ára mostantól számítva öt év alatt 48-ról 120 font fölé emelkedjen a brit tőzsdén. A portál beszámolója szerint a bónusz összegét részvényekben, négy éves kifizetési periódusban vehetné fel a vezérigazgató.

Ez azt jelenti, hogy éves szinten átlagosan 20 százalékot kell növekednie az értékpapírok értékének, ha pedig 10 és 20 százalék közötti a bővülés, 20 millió fontról indul a bónusz összege, és párhuzamosan növekszik az árfolyammal együtt.

A szakértők szerint a WizzAir részvényeseinek célja, hogy ezzel a lehetőséggel tartsák a magyar vonatkozású vállalatnál Váradit, miután fény derült rá, hogy a vezérigazgatót több másik cég is megkörnyékezte. A Wizz-vezér a koronavírus-járvány miatt kevesebb fizetést kap idén, bére nagyjából 700 millió forint összesen.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.