Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Mégsem kerül kereskedelmi forgalomba Magyarországon a Moderna koronavírus elleni vakcinája

Bár júniusban már megkötötték a megállapodást egy forgalmazóval, egyelőre még nem lehet a gyógyszertárakban hozzájutni a Moderna koronavírus elleni vakcinájához.

Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm koronavírus elleni vakcinák a Nógrád Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának hűtőszekrényében Salgótarjánban 2021. május 25-én. MTI/Komka Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Moderna még június elején jelentette be, hogy a Medison Pharmával kötött megállapodásuknak köszönhetően 20 közép-, illetve kelet-európai piacon és Izraelben is lehetőségük nyílik piaci forgalomba hozni a koronavírus elleni vakcinájukat.

A 168 kereste meg a forgalmazót azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz végül itthon is kapható a Moderna vakcina is, azonban ők arról tájékoztatták a lapot, hogy ők a kormányoknak segítenek be a beszerzésben, kereskedelmi forgalomba kerülésről nincs szó.

„A Modernát az Európai Bizottság központilag szerzi be az Európai Unió tagállamai javára a közöttük létrejött, a COVID-19 vakcinák beszerzéséről szóló megállapodás értelmében”

A cég kommunikációs igazgatója elmondta, hogy addig, amíg az Európai Unió és azon kívül az államszervek végzik a vakcinák beszerzését, nem áll módukban azon kívül terjeszteni azt.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.

Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A Bayern München látja vendégül a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén kedd este.